Válság? Már a múlté! Íme a siker receptje!

Óbarok - Biztos recept ugyan nincs, de aki követi Óbarok példáját, néhány év alatt elérheti azt, amit ez a kis település: kilábalhat a válságból, s elmondhatja, vége a nehéz időknek.

S. Töttő Rita

Pozitív szaldós a költségvetés és nem tartoznak senkinek.  Receptje is van Óbaroknak, melyet közlünk, más, feltörekvő település okulására:
- A legfontosabb a kiadások csökkentése volt. A külső vállalkozásoknak kiadható szolgáltatásokat átadtuk cégeknek. Így például a művelődési házat egy közhasznú társaságnak, amely ellátja a közművelődési feladatokat. A takarítással is ugyanezt tettük, így nincs szükség főállású személyzetre. A hivatal állományán is változtattunk. Fiatalokat vettünk fel, akiknek a munkája  kevesebb költséget jelent   - sorolja a polgármester, Borbíró Mihály, de itt nem fejezi be. Mint mondja, minden felesleges kiadást megszüntettek:
- Bérlünk egy kistraktort a fűnyírás miatt, így jóval kevesebb kézi kaszálásra van szükség. Az E.on-nal is tárgyalunk a közvilágítás korszerűsítéséről, hogy csak néhány dolgot említsek  de ennél azért szemfülesebbnek kellett lenniük:  Nem mentünk bele különféle "csacsipályázatokba"  teszi hozzá, amely kijelentésével csak annyit mondott, amit egyébként mindenki tud: a pályázatokhoz önrész kell, s az elérendő cél sokakat olyannyira elhomályosít, hogy ha nincs rá keret, hát hitelből biztosítják azt. Ez viszont az eladósodás egyik legbiztosabb receptje. 
A polgármester a sikerek ellenére még nem akar költekezni, tartalékokat akar képezni 2010-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!