Vágóképek a szegénységről

Székesfehérvár - Régiós fórumot tartott szerdán délelőtt a Magyar Szegénységellenes Hálózat. A találkozón mutatták be a Vágóképek - rögzítve 2008 című jelentést, amely a szegénységben élőkkel készült interjúkra épülő jelentés, amely immár második alkalommal készült el.

Móré Erzsébet

 A családok tapasztalatait hat területről gyűjtötték össze a szerzők, hetvenkilencen beszéltek arról, milyen nehézségek közepette, milyen esélyekkel vágnak neki mindennap a túlélésnek.
Márton Izabellát, a Hálózat igazgatóját kértük arra, ismertesse meg olvasóinkkal szervezetüket, céljaikat, s azt, mit tehetnek a szegénység csökkentése érdekében.
- Civil szervezetek, szám szerint kilenvenhárom alkotja a Hálózatot, amelynek alapgondolata, hogy tegyük hallhatóvá a szegénységben élők hangját. Öt évvel ezelőtt tizenhét szervezet hozta létre, lényegében egy informális összefogás, amelynek résztvevői a szegénység csökkentése érdekében dolgozó civil szervezetek  de nemcsak ők, hiszen a Hálózat tagjai között megtalálhatók maguk a szegény sorban élők is. Alapvető célunk, hogy biztosítsuk: a szegénység és a kirekesztés ügye közbeszéd tárgya legyen folyamatosan, ezügyben lobbizunk, érdekképvieleti formákat keresünk, megosztjuk tapasztalatainkat. Támogatni kívánjuk a civil szervezetek és az állami, önkormányzati intézmények, kutatóhelyek egymás közti információcseréjét, ahol pedig lehet, együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!