Vadászünnep Alapon

Alap - Hatvan évvel ezelőtt, 1949-ben tizennégy alapító taggal megalakult a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság. Az alapítók és az eltávozottak előtt tisztelegtek az emlékfallal.

Kovalcsik Katalin

A Bakonykürt Egyesület kürtjeinek hangja vezette fel az ünnepséget, amely a vadásztársaság  vadászházánál, szép környezetben, árnyas fák alatt  és a napsütötte színpadon kezdődött. A Vadászhímnusz   hangjai alapozták meg az ünnepség hangulatát, amelyen Méhes Lajos, a  vadásztársaság vezetője  sorolta az egyesület életét meghatározó  mérföldköveket. 

Zene is járt a mulatsághoz

Az ünnepségen Tóth György és Kaszás Károly leplezte le az emlékfalat, amely alatt a táblán  ötvenhárom vadász neve szerepel, akik egy ideje az örök vadászmezőkön hódolnak szenvedélyüknek.  A jubileum alkalmából a Hubertus kereszt  ezüst fokozatát adták át  Somogyi  Lajosnak,  Czeiner Józsefnek  és  Kaszás Lajosnak.  Az emlékfalat megáldotta Mészáros János atya, majd vadászmisét celebrált. Pechtol János,   a vadásztársaságok országos szövetségének főtitkára is arról beszélt, hogy a vadászat nem csak szórakozás, életmód, értékőrzés, életfelfogás.   Az alapi vadásznapon találkoztak a családok, a dinasztiák, amelyekben apáról fiúra száll a szenvedély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!