Vadászgyilkosság: stabil a sérült állapota

Stabil az állapota azon vadászpáros életben maradt tagjának, akit orvvadász lőtt meg a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken.

MTI

Az MTI úgy értesült, hogy a fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára került, ahol megoperálták. Jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a rendőrség honlapján közölte: a vadászokat vadászat közben érték a lövések. Egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült és telefonon kért segítséget. A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, az eset körülményeinek tisztázása még tart.

 

 

A nyomozók a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akinek előállítása és kihallgatása folyamatban van.

Az MTI más bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy a két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés során - feltehetően egy kis kaliberű fegyverből - tüzet nyitott rájuk.

Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, társát mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!