Útfelújításokról is döntöttek

Székesfehérvár - A csütörtöki közgyűlés után körvanalazódni látszik, hogy mire jut a költségbvetésből, amelynek főösszege 36,8 milliárd forintra emelkedett. Útfelújításról, az iskolatejprogram folytatásáról, a méhnyakrák elleni oltásról is döntött a város.

Házi Péter

A költségvetés főösszege  163 millió forinttal 36,8 milliárd forintra növekedett,  bekerült a büdzsébe  a méhnyakrák elleni védőoltás 11 millió forintja, a jégcsarnok 90 millióba kerülő rekonstrukciója, az iskolatej-program 10 millió forintja. Kulturális rendezvényekre 60 milliót bontott le a közgyűlés, a városi sportot további 30 millió forinttal támogatja az önkormányzat, s támogatási szerződés formájában a Viktória Rehabilitációs Központ is megkapta a harminc milliós támogatást. 
A 37-es busz augusztutól a Kőrösi úti zártkeretekig is kimegy bizonyos időközökben, valamint a 19-es busz új menetrendejének köszönhetően a Fecskepartról és a Ligetsorról is átszállás nélkül ki lehet jutni a Béla úti temetőbe. Minderről Warvasovszky Tihamér polgármester számolt be pénteken, a közgyűlést követően.  Sajtótájékoztatón értékelte a közgyűlés döntéseit Gál Péter (Jobbik), Juhász László (Válasz), valamint Csapó Csilla és Kovács Péter Barnabás (SZDSZ) is.
Folytatódik a kerékpárút program: Iszakeszentgyörggyel konzorciumot köt Fehérvár, ennek keretében pályáznak a Gaja híd és a palotavárosi benzinkút közti kerékpárútszakasz kiépítésére.
Döntött a közgyűlés, hogy pályázik a Berényi út Olaj és Vértanú utcák közti szakaszának felújítására, valamint a Pozsonyi út egy részének rekonstrukciójára.  Ugyancsak pályáznak a Brassói, a Rádió és az Ányos Pál utca felújítására is. A Bőrgyár melletti átkötő út átépítésére valamint a Berényi út Kadocsa útig tartó szakaszának rekonstrukciójára már elnyerte az önkormányzat a támogatást, ezeket a szakaszokat 2010 júliusáig  kell felújítani, most erre írták ki a közbeszerzést. A Hiemer-ház még nem felújított részének megszépülése érdekében most a felújítás műszaki ellenőrét keresi a város, erre, valamint a Fő utca felújításának műszaki ellenőrzésére is pályázatot írtak ki. Ez az első lépés ahhoz, hogy a rekonstrukciók megkezdődhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!