Újra kell csomagolni a várost!

Székesfehérvár - Megalakult a Székesfehérvári Turisztikai Kft. A cég vezetője F. Szegő Krisztina lett, aki szerint újra kell "csomagolni" a várost, hogy idecsábítsuk a turistákat.

Klecska Ernő

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a helyi önkormányzat és a fehérvári turizmusban érdekelt szervezetek részvételével jött létre. A társaság létrehozásának célja, hogy elősegítse a helyi turizmus szereplőinek új szemléletű, hatékonyabb együttműködését, professzionális szervezeti háttér segítségével.  
F. Szegő Krisztina (képünkön) szerint a város történelmi múltjából kell meríteni, de ez nem lehet üres tárlat, meg is kell tölteni élettel.  Ma csak azt a turisztikai terméket lehet eladni, ami unikális, a hétköznapitól eltér  hangsúlyozta. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy jelentősen csökkent a Fehérvárra látogató turisták száma. A felmérések szerint a látogatók Székesfehérvár látványosságait nem tartották eléggé élményszerűnek, ezért az a legfontosabb cél, hogy új elemekkel támogassák meg a meglévő látványosságokat. Vargha Tamás tanácsnok elmondta, hogy a szervezeti háttér megteremtésének anyagi bázisát a Közép Dunántúli Regionális Operatív Program (KD-ROP) turisztikai pályázatán elnyerhető összeg adja, amelyre a pályázatot nyújt be a város. A pályázat benyújtásának egyik feltétele a helyi turisztikai szervezet megalakítása. Az eddig a Tourinform irodában végzett  munkát is az új szervezet veszi át,  a turizmusra fordított pénzeket pedig a jövőben nem a költségvetésben, hanem a kft-n keresztül költi el a város - tette hozzá a tanácsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!