Újpesti győzelem a Vidi ellen, gyászszünet Kis Taki emlékére

FMH - A Magyar Kupa legizgalmasabb párosítása a Videoton FC és az Újpest közötti párviadal, amely akár a döntőnek is beillene. A mérkőzést kedden kora este tartották a Sóstói Stadionban.

Matók János

Videoton FC- Újpest 0-1 (0-1)

Ezért is volt bosszantó, hogy a kezdés előtt 40 perccel egyre jobban rátelepedett a tejfehér köd a Sóstó Stadionra. Amikor a két csapat kivonult a kezdéshez, a lelátók magasabb pontjairól alig lehetett valamit látni. Azt azért igen, amikor a szombaton örök nyugalomba helyezett Takács Lajos (aki egy hete vasárnap hunyt el egy mérkőzés után) három fia, Dávid, Krisztián és Bertold átvette Farkas Balázs csapatkapitánytól a Vidi piros-kék, Takács feliratú, 7-es számú mezét, miközben az elhunyt emlékére egy perces gyászszünetet tartottak.
Ezt követően az Újpest kezdett az "odavágón", de Solymosi játékvezető már a 47. másodpercben kiszaladt a hazai kispadhoz, és arra kérte Varga Endre technikai igazgatót, hogy "legyen szíves neonsárga színű labdákat behozni a játékhoz", s lám ez is történt. Majd a 3. percben csak hang után hallhattuk, hogy a Vidi kapufát lőtt, de azt, hogy ki volt az elkövető, fentről homály fedte. A 41. percben Solymosi tudta, hogy miért, de büntetőt ítélt a Vidi ellen, amit Kabát lőtt be, 0-1. 

A második féldő egy hazai lessel és azzal kezdődött, hogy a köd komótosan kezdett elszivárogni Sóstóról, így már a hazaiak is látták egymást. De csak rövid ideig, mert az időjárás ellentámadásba lendült. De még így is többet támadott a Vidi. Ugrált is kissé idegesen az újpesti kispadnál McStay vezetőedző eleget. Hatásos volt, hiszen a hazaiak kihagyták a helyzeteiket. Persze, azt nem állíthatjuk, hogy a lilák nem támadtak. Erőlködött a Vidi,  de a végeredmény már nem változott. A továbbjutás még így is csak a jövő szerdai visszavágón dől majd csak el. Remélhetően ködmentes időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!