Újabb vádak az izraeli hadsereg ellen

Jeruzsálem - Hétfőn az izraeli hadsereg elítélte, hogy egyes katonái olyan pólókat viselnek, amelyeken palesztinok elleni erőszak ábrázolásai láthatók, gyakran palesztinellenes szövegekkel. Közben egy izraeli civil szervezet az egészségügyi etikai kódex megsértésével vádolja a hadsereget.

feol.hu

Az izraeli hadsereg elítélte hétfőn, hogy egyes katonái olyan pólókat viselnek, amelyeken palesztinok elleni erőszak ábrázolásai láthatók, gyakran palesztinellenes szövegekkel.
Több besorozott katona viseli ezeket a ruhadarabokat különféle alakulatoknál, holott a hadseregnél nincsenek sem rendszeresítve, sem engedélyezve - jelentette a Háárec című izraeli lap.
Némelyik ilyen pólón egy terhes nő látható egy fegyver célkeresztjében az alábbi kísérőszöveggel: "kettőt ölsz meg egy lövéssel". Vannak olyanok is, amelyek egy gyereket ábrázolnak a célkeresztben azzal a kísérőszöveggel, hogy "minél kisebbek, annál nehezebb". Más ábrázolásokon egy katonát látunk, amint felrobbant egy mecsetet, illetve palesztin nőket, amint zokognak egy sírkő fölött.
A hadsereg nyilatkozata szerint ezek a pólók nincsenek összhangban az izraeli hadsereg értékeivel, és egyszerűen ízléstelenek. "A humornak ez a fajtája nem helyénvaló és elítélendő" - áll a nyilatkozatban, amelyben a hadsereg vezetői tudatják, hogy fegyelmi eljárás indul az ilyen pólókat viselő katonák ellen. A tel-avivi cég, amelynek gyárában ezek a ruhadarabok készültek, nem volt hajlandó kommentálni a hadsereg elítélő állásfoglalását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!