Új teherautóval dolgozhatnak a fehrévári tűzoltók

FMH - A székesfehérvári tűzoltóságon a korábban készenlétben lévő 1987-es IFA tehergépkocsit egy daruval és emelőhátfallal felszerelt MAN teherautó váltotta fel. Az új K-teher járművet ma adták át.

feol.hu

A 2001-es évjáratú MAN teherautót a székesfehérvári tűzoltó-parancsnokság saját bevételéből, valamint Székesfehérvár önkormányzatának és a Fűtőerőmű Kft-nek a támogatásával vásárolta.

Ami a jármű tulajdonságait illeti: egy Palfinger PK 20002 típusú daruval és egy MB 8 Hubfix 300 K/900 típusú emelő hátfallal van felszerelve, valamint megkülönböztető fény- és hangjelzés használatára jogosult.

Új teherautóval dolgozhatnak a  tűzoltók

A MAN teherautó kulcsát Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere adta át Molnár Erik tű. ezredes, tűzoltóparancsnoknak. Molnár Erik tű. ezredes elmondta, hogy az elmúlt években egy kivételével a székesfehérvári tűzoltóság minden „sokat futott”, elöregedett járművét sikerült korszerűbbre cserélni, és a jövőben a gépjárműparkot tekintve az elsődleges cél egy korszerű emelőkosaras jármű készenlétbe állítása. A Bronto-Skylift emelőkosaras mellé a tűzoltóság egy másik, új magasból mentő szert szeretne beszerezni, hiszen - mint ahogyan a parancsnok fogalmazott - Magyarországon kilenc tűzoltóság van VII-es kategória besorolásban, és ezek közül két parancsnokságon van csak egy emelőkosaras. Az egyik az érdi tűzoltóság, a másik pedig a székesfehérvári, ahol kimagaslóan sok középmagas épült, paneltömbök és ipari csarnokok vannak.

Az ünnepségen részt vett a Székesfehérvár testvérvárosból, Schwäbish-Gmündből érkezett tűzoltók delegációja. Manfred Haagot, Schwäbish-Gmünd nemrégiben nyugállományba vonult tűzoltóparancsnokát Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere emléktárgy ajándékozásával köszöntötte - közölte Bisztricz Anett sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!