Új igazgató a Szent György kórház élén

Székesfehérvár - Új főigazgatója van a Fejér Megyei Szent György Kórháznak Csernavölgyi István személyében, aki eddig a móri kórházban dolgozott.

feol.hu


Ketten pályáztak a főigazgatói posztra. Szabó László, aki volt választott főigazgató, majd egy évig megbízottként vezette az intézményt és Csernavölgyi István,  aki a móri kórházban dolgozott. A közgyűlés előtt mindketten szólhattak, ám az előzetes hírek pontosnak bizonyultak: a szavazáskor Csernavölgyi István jóval több voksot kapott. A 20 jelenlévőből 18 szavazott rá és ketten tartózkodtak. Szabó lászló 4 igen, 12 nem és 4 tartózkodó voksot kapott. Az új főigazgatótól azt várja a megyei közgyűlés, hogy teljes erejével a kórházra koncentráljon, ezért a fizetését 1 150 000 forintban határozták meg.
A megválasztott főigazgató lapunknak elmondta, hogy gyógyító munkáját a megyei kórházban  kezdte és az itteni mestereitől sokat tanult szakmailag és emberileg is. Később a móri kórházban dolgozott belgyógyászként és kardiológusként. Az intézmény orvos igazgatója volt, amikor a kórházi kapacitások átrendezése volt terítéken és újra kellett gondolni a móri kórház struktúráját. Akkor vezető társaival, a szakdolgozókkal együtt érték el, hogy az intézmény működőképes maradjon. Ekkor kapott betekintést a megyei kórház működésébe is. Főigazgatóként azt a célt tűzte ki, hogy kezelje az egészségügyet érintő morális válságot, amely már a betegellátást is érinti. Lapunknak kijelentette, hogy meg találja majd azokat a munkatársakat, akik hasonlóan gondolkodnak a gyógyító munkáról. Folytatja majd a pályázatok lebonyolítását, hiszen így lehet biztosítani azt a technikaihátteret, infrastruktúrát, amely a magasabb színtű gyógyító munka alapfeltétele. Azt is elmondta, hogy egyeztetni kíván a szomszédos kórházakkal megyén belül és azon kívül is, hogy egysége álláspontra jussanak a betegirányítás kérdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!