Új bölcsődei csoportot hoznak létre

Székesfehérvár - A támogatási szerződések aláírásával 600 millió forint uniós támogatás segítségével újabb humán infrastruktúra fejlesztések indulnak Fejér és Komárom-Esztergom megyében.

Törő Bálint

A Közép-Dunántúli Operatív Program három humán infrastruktúra pályázatának három Fejér megyei és öt Komárom-Esztergom megyei nyertese vehetett át emléklapot szerdán a székesfehérvári Csemete bölcsődében.  A Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése pályázat két Fejér megyei nyertese: Sárszentmihály Község Önkormányzata, és a székesfehérvári Csemete Alapítvány 110 millió forintos támogatást nyert el - mondta el a tájékoztatón Pál Bála, a KDRFT elnöke. A KDOP keretében kiírt "A szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének komplex, vagy térségi szintű fejlesztése" pályázaton a martonvásári Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás szerepelt sikeresen, több mint 140 millió forintot nyert. A program keretében Fejér megye eddig 137 nyertes pályázatával összesen 22,3 milliárd forint uniós forrást nyert el fejlesztéseihez, amely segítségével a gazdaságfejlesztés, a városfejlesztés, a turizmus, a környezetvédelem, valamint az útfejlesztések területén legalább 35-40 milliárdos nagyságrendű beruházás valósulhat meg.  Mátay Katalin, a Csemete Alapítvány Kuratóriumi elnöke elmondta: jelen pályázati projekttel egy új, 12 férőhelyes bölcsődei csoportot szeretnének létrehozni. A 31 millió forintos támogatás segítségével felújítják majd az épület nyugati szárnyát körülvevő kertet, és uniós szabványnak megfelelő játékokkal töltik majd fel a területet, amelynek egy része a külsős gyermekek és szülők számára is elérhető lesz, emellett pedig akadálymentessé válnak az intézmény nyugati részén, valamint az észak-keleti részén található bejáratok és azok környezete is. Az ünnepi köszöntőket követően átadták a nyertes pályázóknak a támogatási szerződések megkötését jelképező emléklapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!