Tűz ütött ki egy üzemben Kincsesbányánál

FMH - Hétfőn reggel Kincsesbányánál egy üveg-ásvány gyártásával foglalkozó üzemben karbantartás közben tűz keletkezett.

feol.hu

Hétfőn délelőtt  érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, hogy Kincsesbányánál egy üveg-ásvány gyártásával foglalkozó üzemben karbantartás közben tűz keletkezett. A székesfehérvári tűzoltók II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel, a vízszállítóval és az emelőkosaras járművel vonultak a helyszínre.

A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését
Fotó: Koppán Viktor Dávid

A 81-es főúttal párhuzamos alsóbbrendű út mentén, a kincsesbányai elágazó és Moha között lévő telephelyen egy hatemeletes üzem legfelső szintjén csaptak fel a lángok. A tűzoltók kiérkezésekor az üzemben már senki sem tartózkodott, az épület tetejéből ömlött a fekete füst, mely az üzem felső részét elárasztotta. 
A hatodik emeleten a kőzúzó és válogató berendezés gyulladt ki. A tűzoltóknak a nagy füstben légzőkészülékben és hőkamera segítségével sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését, így a tűz a tetőszerkezetet már nem érte el.

Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének körülményeit a móri hivatásos önkormányzati tűzoltóság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!