Tűz a Tolnaiban: egy nő élettársa miatt gyulladt ki a lakás (sok fotóval!)

FMH - A fehérvári tűzoltók szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Tolnai utca 12. szám alatti házhoz vonultak, ahol egy negyedik emeleti lakás égett.

Koppán Viktor Dávid

A meg nem erősített helyszíni információk szerint családi vita során gyújtottak fel egy negyedik emeleti lakást. A tűz miatt a lépcsőház füsttel telítődött, ezért kiürítették a házat. A lakók közül néhányat a székesfehérvári tűzoltók menekítettek ki. A mentők három személyt szállítottak kórházba.

 


A tűzoltók három gépjármű fecskendővel és a magasból mentővel vonultak a helyszínre. A tűz a lakásból máshova szerencsére nem terjedt át, a gyors beavatkozásnak köszönhetően.

A tűzeset kapcsán vasárnap délután újabb részletekkel tudott szolgálni a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Kész Mónika elmondta: a tűzről a lakást bérlő asszony tett bejelentést éjjel 11 óra tájban, ám ő és a gyermeke nem a tűz miatt sérültek meg, hanem azért, mert a nő élettársa megverte őket. A 37 éves, móri illetőségű férfi ezután felgyújtotta a lakásban tartott ruháikat, a lángok átterjedtek a lakás berendezési tárgyaira is. Az élettárs - akit a rendőrség őrizetbe vett - ellen közveszélyokozás bűntette és a bántalmazás miatt könnyű testi sértés vétsége miatt indul eljárás, előzetes letartóztatásba helyezését is kezdeményezi a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!