Túszokat ejtett egy bankrabló Budapesten

Feltehetően fegyverrel próbáltak meg kirabolni egy OTP-fiókot csütörtökön kora este Budapesten, a Nagy Lajos király útján; a támadó jelenleg is a bankfiókban van, több túszt ejtett - értesült az MTI.

feol.hu

Az MTI helyszínről származó információi szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki, a Nagy Lajos király útját és környékét lezárták, és több mentőautó is a helyszínre érkezett.
A rabló több túszt elengedett, a helyszínre megérkezett a rendőrség terrorelhárító egysége.
A legutóbb ez év január 15-én volt Budapesten olyan bankrablás, amelynek során túszt ejtett a támadó: a III. kerületi Flórián téren az Erste bank fiókjába fegyverrel a kezében rontott be egy férfi és a bevételt követelte, de a bank munkatársai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. A rablás során lövés is eldördült, de attól senki nem sérült meg. A bank biztonsági őre dulakodás közben könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. A támadó a zsákmányolt pénzzel és egy túszt ejtve menekült el a helyszínről, később viszont a bank alkalmazottját elengedte.
Két éve, 2007. május 4-én a Széna téri OTP-fiókban egy gépfegyveres rabló elvette a biztonsági őr pisztolyát és túszokat ejtett. Nem sokkal később mesterlövészek és kommandósok érkeztek a helyszínre. A túszejtő ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A pénzt átadásakor csaptak le a rablóra, akire hat lövést adtak le. Az egyik, testén áthatoló lövés megsebesítette az egyik ügyfelet, egy másik lövés, amelyet még ő adott le, a biztonsági őr kezét találta el. A rabló a helyszínen belehalt sérüléseibe.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!