Törvényességi kérelem a kórház ügyében

Székesfehérvár - Sajtótájékoztatón közölte szerdán Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke, hogy a Legfőbb Ügyészséghez fordultak a megyei Szent György kórház póluspályázata ügyében.

Móré Erzsébet

Mint arról több alkalommal is hírt adtunk, a kórház 11,3 milliárd forintra pályázott  meghívott intézményként  a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt póluskórház pályázaton. A kilenc pályázó közül a kilencedik helyen végzett a kórház, ilyeténképpen úgymond tartalékpályára került. A fenntartó idén februárban  jogi képviselője  útján panaszt terjesztett elő a fejlesztési ügynökségen - a beadványra máig nem érkezett válasz. A pályázati kiírás valamennyi feltételét teljesítette az intézmény. Balogh Ibolya  elmondta, ha nem indulhat a második fordulóban a kórház, ez 1,1 millió ember számára jelenti azt, hogy a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz való joga csorbát szenved. Az országban a Közép-dunántúli Régió lenne az egyetlen, ahol nem lenne póluskórház. A közgyűlés elnöke továbbra is kitart álláspontja mellett: a pályázat kiírója súlyos eljárási hibákat követett el az elbírálás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!