Tizenkét jelölt a 2011-es Prima Díjra

Székesfehérvár - Idén hatodik alkalommal csatlakozik Fejér megye a Prima Díjátadó ünnepséghez, melynek idei tizenkét jelöltjét csütörtökön mutatta be Varga István a megyeháza címertermében.

Miskei Anita

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke  kezdeményezésére kilenc évvel ezelőtt indult útjára egy sorozat, melyen az arra érdemes művészeket, sportolókat, vállalkozókat jutalmazzák a kitüntető Prima Díjjal. A kezdeményezéshez idővel a megyék is csatlakoztak, hatodik éve rendezik meg Fejérben is a jeles eseményt. Szervezője, Varga István, a Vosz megyei elnöke hangsúlyozta, bízik abban, hogy az eredetileg tíz évre szóló Prima Díj jövőre nem szűnik meg, hanem újult erővel folytatódik, s továbbra is felkutatja azokat a jeles személyeket, csoportokat, akik eredményeikért, munkásságukért jutalmat érdemelnek.

- Érdemes elgondolkodnunk azon, vajon miért kell díjakat alapítani? Hiszem, ha valaki eredményt ér el, azt el kell ismerni, főként, ha sikerei egy közösséget gyarapítanak, boldogulását szolgálja - hangsúlyozta köszöntőjében Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke. Megjegyezte, a Prima Díj olyan, akár az Oscar-díj, rangot, elismerést jelent, ráadásul nem politikai szempontok a mérvadók, hanem az egyetemleges értékeket képviselő, sikereket elérő egyének, csoportok, akik a jutalmat átvehetik. S bár az alapítás évében tíz évre szólt a Prima Díj, mára olyan kitüntetés lett, mely alapja a további díjazásoknak is - tette hozzá Pleizer Lajos.

Varga István hozzáfűzte, az idei Fejér Megyei Prima Díjátadó különlegességét nem csak a tizenkét jelölt személye fokozza, hanem az is, hogy a november 25-i rendezvényt első alkalommal zárja bál, amit hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg idén. Az eseménynek egyébként ezúttal a Hotel Magyar Király Kupolaterme ad majd otthont november 25-én 18 órától. Addig azonban rengeteg teendője van a közönségnek, hisz a díjazottakra szavazni is lehet majd az interneten keresztül, SMS-ben, illetve a Fejér Megyei Hírlapban és megjelenő szavazószelvények segítségével, illetve honlapunkon is. Több díjat adnak át az esten, a fődíj továbbra is egy-egy millió forint, amit három fő vehet majd át, emellett átadják majd a közönség kedvencének járó díjat, a közügyekért a közbiztonság, a mentésügy, a tűzoltás, a tűzvédelem, a polgárvédelem és a honvédelem egy-egy képviselőjét is kitüntetik. Az Év Vállalkozója díjakat négy kategóriában osztják ki: az ipar, a kereskedelem, a mezőgazdaság és a szolgáltatás szektorában. A Prima Díjra pedig a legérdemesebbek számíthatnak. Idén is több mint száz jelöltből választották ki a szervezők a következő tizenkét jelöltet.

László Zsolt költő már évtizedek óta ír verseket, első kötete mégis csak 1999-ben jelent meg. Nyers, szókimondó stílusát elismeréssel jegyzik. Kovács Árpád festőművész  tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a  Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének és a  Székesfehérvári Művészek Társaságának is, számtalan kiállítását jegyzik a megyeszékhelyen, de országszerte is. Szűcsné Novák Mária míves tűzzománcműves remekeit is több alkalommal díjazták már Székesfehérváron. Hudoba György csillagász Terkán Lajos életét és munkásságát kutatja, ma a nevét viselő csillagvizsgálót vezeti. Auth Ágnes zenepedagógus, karvezető, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola növendékeinek karát irányítja eredményesen. A jelöltek között van a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola, képviseletében Lángfalvi Péterné. Míg Kajos Péterné a móri Radnóti Miklós Általános Iskolának szerezné meg a kitüntető címet, mindkét iskola diákjai eredményesek a tanulmányi versenyeken, s méltón öregbítik az intézmények hírnevét. Szigeti Gyula építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök Székesfehérvár építészetéért dolgozik. Halász István operatőr a megyeszékhely eseményeit közvetíti a nézők felé nap mint nap. Muck Ferenc kitűnő szaxofonos, előadóművészt a hazai zenei életben végzett tevékenységéért, az Albacomp kosárlabdacsapatát, s képviseletében Halm Rolandot, valamint Fidel László kajak világbajnokot sporteredményeikért  jelölték a  díjra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!