Tiltakozás a kórházak új finanszírozási rendszere ellen

Székesfehérvár Határozatban tiltakozik a megyegyűlés a kórházak új finanszírozási rendszere ellen. A csatlakozásra felszólítanak valamennyi érintett egészségügyi intézményt, illetve azok önkormányzati fenntartóját.

Ármás János

A Fejér Megyei Szent György Kórház jelenlegi gazdasági helyzetét tárgyalta csütörtöki rendes ülésén a megyei önkormányzat közgyűlése. Az egészségügyi bizottság elnöke, Borbély István felszólalásában hangsúlyozta, olyan helyezet állt elő, amellyel megbomlik a pénzügyi egyensúly, az új finanszírozás szerint idén 800 millió forint hiányzik, havi bontásban 140 millió  ezt a helyzetet viszont kezelni kell. A megyei kórház most azt az utat vállalja, hogy csak végső esetben nyúl az elbocsátás, létszámleépítés lehetőségéhez. A megyegyűlés támogatja Szabó László kórházi főigazgató elképzeléseit a szűkítésre, viszont nem elégszik meg ennyivel és felhívást tesz közzé: Fejér megye közgyűlése tiltakozását fejezi ki a Magyar Köztársaság mininiszterelnökéhez és az egészségügyi miniszterhez címezve a kórházakat ellehetlenítő új finanszírozási struktúra bevezetése ellen. Egyben kéri valamennyi kórházat, illetve annak fenntartóját, hogy csatlakozzon ezen tiltakozó kezdeményezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!