Támogatás az Alcoától, már tizenkilencedik éve

Székesfehérvár - Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója Schmitt Pál köztársasági elnökkel és Cser-Palkovics András polgármesterrel adta át az alapítványi támogatásokat csütörtökön.

Házi Péter

Az Alcoa Alapítvány 1993 óta, immár tizenkilencedik alkalommal adta át ma délután négy kiemelt nonprofit szervezetnek a támogatást, hogy azok az általuk célul kitűzött feladatokat sikerrel valósíthassák meg. Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója a Hiemer-ház Moskovszky-termében tartott ünnepségen - amelyen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök is - először a cég tevékenységét ismertette, majd a díjazott szervezetek képviselői mondták el röviden, mire használják fel a támogatást.



Negyvenezer dollárral segíti az alapítvány a Babamúzeum átköltözését a Hiemer-házba - erről a múzeum nevében Illyés Endréné beszélt. A megyei kórház gyermek sürgősségi ellátásának fejlesztéséhez 46 ezer dollárral járul hozzá az alumíniumipari cég, a gesztust Csernavölgyi István főigazgató köszönte meg. Farnady Judit a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány  képviseletében ismertette, hogy egy megváltozott munkaképességűek munkába állását segítő honlap létrehozásán fáradoznak, ehhez kérték és kapták az alapítvány segítségét. Ugyancsak fontos kezdeményezést indított útjára a fehérvári Kríziskezelő Központ: hajléktalanokat segítenek lakhatási támogatással, hogy ezzel is ösztönözzék a normális életbe történő visszatérésüket. Ezt a munkát az alapítvány húszezer dollárral támogatja. Magyarországon 2010-ig több mint hétmillió amerikai dollárnak megfelelő támogatást osztott szét az alapítvány a civil szférában, több mint 420 projekt megvalósítására.
Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, az adományok jól példázzák, milyen egy valódi együttműködés, és az sem véletlen, hogy ezt egy olyan cég adja, amely maga is valódi értéket állít elő.

Ugyancsak ma adták át a Hiemer-ház felújított harmadik ütemét is hivatalosan, szintén Schmitt Pál jelenlétében. Cikkünk ide kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!