Szűrésre invitálnak: az időben felismert rák gyógyítható

Székesfehérvár - 2000 óta február 4-e a rák elleni küzdelem világnapja, ekkor az első, Párizsban megrendezett rákellenes kongresszuson írták alá azt a történelmi dokumentumot, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen.

Házi Péter

Erre a világnapra készülve tartott kedden tájékoztatót Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi tanácsnoka, valamint Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztályának főorvosa. Mint elhangzott, sokan még mindig azt hiszik, hogy a rák halálos betegség, pedig az időben felismert daganatos megbetegedések jelentős része gyógyítható! Az emlőrák szűrésre a 45 és 65 év közötti nőket hívják be, mégpedig két évente. Az elmúlt időszakban 6500 fehérvári és térségi nőnek küldték el a vizsgálati meghívót, ám eddig mindössze 51 százalék vett részt a szűrésen. Az akció február 14-ig tart, érdemes elmenni a Távírda utci rendelőbe, mert a szűrés ingyenes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!