Szívében a szabadság

Székesfehérvár - A tizenegy esztendeje Európában csavargó, s ezzel Guiness rekordot felállító olasz férfi hétfőn a Comenius iskolában járt.

Zsigó Ferenc

Gianluca Ratta Fehérvárra érkezéséről már szombaton tudósítottuk olvasóinkat. A kalandvágyó és - ahogy ő mondja magáról - a szabadságot a szívében hordozó férfi néhány napig a városban maradt kutyájával. Shira népszerű volt hétfőn a Koppány utcában, a Comenius iskola vezetősége ugyanis meghívta Gianlucát egy élménybeszámolóra. Az egyik kéttannyelvű hetedikes osztály tanulóihoz a kilencedikesek közül is sokan csatlakoztak, hogy meghallgassák a hóbortos olasz élménybeszámolóját angolul, és kérdezzenek tőle. Tanáraik - Szemes Zita és Györe Gabriella-  alig győzték fegyelmezni a gyerekeket, akik ajnározták a kutyust és sokat kérdeztek gazdájától.  Gianluca kedden a polgármesteri hivatalban átveszi ittjártáról a hivatalos igazolást és továbbindul Veszprémen majd Győrön át Szlovákia felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!