Szitkozódott, majd autót karcolt a zavart férfi

Bilincsben kellett a pszichiátriára szállítani azt a zavartan viselkedő férfit, aki trágár szavakat kiabált egy nőnek, majd többszázezer forintos kárt okozott egy autóban.

feol.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra csütörtökön délután érkezett bejelentés arról, hogy Dunaújváros, Martinovics utcában egy ismeretlen férfi az utcán szidalmazott egy nőt, majd annak barátjának Audiját megkarcolta - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint az az elsődleges adatgyűjtéseket követően kiderült, az Audi tulajdonosa barátnőjével együtt szállt ki autójából miután leparkolt az utcában. Ekkor kiabált oda a fiatal nőnek az ismeretlen férfi trágár szavakat, és különböző negatív jelzőkkel illette. A nő barátja ezt követően szólt rá a férfire, hogy hagyja abba a szitkozódást. Miután a pár megpróbált nem tudomást venni a férfiről, és távolabb menni tőle, az odament a férfi kocsijához, majd annak ajtaját és motorháztetejét megkarcolta, amiben kb. 250 000 Ft kár keletkezett.  

Az esetet követően a sértett azonnal értesítette a rendőröket, akik a bejelentést követő pár percen belül már a helyszínen is voltak.   

Az ismeretlen elkövető ekkor már eltávozott a helyszínről, de személyleírása alapján a járőrök a közelben egy bokorban megtalálták, és elfogták. Az intézkedés során a rendőrökkel szemben agresszíven viselkedett, és folyamatosan ordibált. Még arra sem volt hajlandó, hogy igazolja magát. Kétszer is hamis adatokat diktált be a rendőröknek, amikor személyazonosságát akarták megállapítani. Végül testi kényszert alkalmazva sikerült megbilincselni. Zavart állapotára tekintettel a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi kórház Pszichiátriai Osztályára. Személyazonossága ott derült ki, tekintve, hogy egy ismert, kezelt beteg.

A rongálással kapcsolatos gyanúsított kihallgatására péntek reggel került sor a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, ahova a kórházból szállították át a rendőrök. Az általa elkövetett bűncselekményt elismerte, azzal kapcsolatban beismerő vallomást tett. Kihallgatását követően a nyomozók szabadon engedték.         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!