Szerződést bontott a HospInvesttel a hatvani önkormányzat

Felbontotta a hatvani kórház vagyonkezeléséről szóló, a HospInvesttel, illetve a leányvállalataként működő Hatvani Kórház (HK) Kft.-vel megkötött szerződést augusztus 31-i hatállyal a település önkormányzata - döntött a testület csütörtöki ülésén.

feol.hu

Az erről szóló előterjesztés azt követően került a testület elé, hogy a HospInvest elnöke elismerte, a cég nem tudja megvalósítani azokat a fejlesztéseket az intézményben, amelyeket korábban írásban vállalt. Ez a szerződésszegés okot szolgáltat az önkormányzat számára a kontraktus felbontására - közölte Érsek Zsolt, a település szocialista polgármestere a napirendi pont előterjesztője.
A tervek szerint a jövőben egy teljes egészében önkormányzati tulajdonú társaság működtetné a kórházat, amely átvenné a HK valamennyi dolgozóját, illetve számítanak pályázat alapján befektetők bevonására. Ez utóbbiról júniusban tárgyal a testület - derült ki az ülésen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!