Szeretetnapok az erdélyi árvákért

FMH - Az erdélyi árvák megsegítésére és Böjte Csaba ferences szerzetes missziójának támogatására ismét szeretetnapokat rendez a Győri Püspökség.

feol.hu

Az április 18-19-én megrendezésre kerülő programra Déváról is várnak gyermekeket - mondta Pápai Lajos győri megyéspüspök szerdai sajtótájékoztatóján.

A VII. szeretetnapok programjáról Kovács Tamás főszervező közölte: a művészek alkotásaik felajánlásával járulnak hozzá a nemes ügyhöz. A képzőművészeti munkákat  az április 18-i jótékonysági bálon kiállítják, s azokat  a megnevezett áron meg lehet vásárolni. Művészeti árverés viszont ezúttal nem lesz, míg az előző években  licitálással lehetett hozzájutni  az alkotásokhoz.
A másnapi gasztronómiai és kulturális fesztivált a Káptalandombon, a székesegyház mellett tartják a  délelőtti püspöki misét követően. Lesz zenés-bábos műsor a gyermekeknek, fellépnek operaénekesek, bemutatkoznak balettosok és néptáncosok a szabadtéri színpadon. Az érdeklődők találkozhatnak Böjte Csaba ferences szerzetessel, aki hosszú évek óta az erdélyi árvák, illetve a szegény sorsú gyerekek sorsának jobbításáért küzd. Déváról tizenöt gyermekkel érkezik, akik  kis műsorral kedveskednek a fesztivál vendégeinek. Az Erdélyből érkező gyermekeket családok látják vendégül győri tartózkodásuk idején.
A térről nem hiányoznak kínálatukkal a helybéli vendéglősök sem, s ismét megnyílik a süteményes faház is, ahol segítőkész háziasszonyok finomságait lehet megkóstolni.
Pápai Lajos megyéspüspök az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt hat alkalom hozadékaként összességében mintegy 30 millió forinttal támogatták a missziót a győri emberek és a püspökség. Ezzel járultak hozzá a szovátai és a kovásznai missziós házak felépítéséhez, bővítéséhez.


MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!