Szent István téri gondok - Belvárosi kérdések és válaszok

Székesfehérvár - Egymásnak ellentmondó, vagy éppen nem jó helyre kikerült táblák: a Szent István tér új, de a lakók számára még érthetetlen forgalmi rendjéről is szó esett a lakossági fórumon.

Házi Péter

A fórum legelején Égi Tamás alpolgármester, a terület képviselője összegezte röviden az elmúlt időszak történéseit. A legfontosabb természetesen a Fő utca zajló rekonstrukciója. Az önkormányzat idén 24 milliós vissza nem térítendő támogatást biztosít a belvárosi házak homlokzatainak, tetőszerkezeteinek felújítására, erre érdemes pályázni, hiszen így nem csak a térkő, a homlokzatok is szépülnek!

Több megjelent lakó is felhívta a figyelmet a Szent István tér megváltozott forgalmi rendjére, amiről a lakók nem kaptak részletes tájékoztatást. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetőjének válasza szerint a közterület felügyelők a parkoló autókra tettek ki értesítést, valamint a postaládákba is dobtak ilyet. Hozzátette, újra kiküldik ezeket az ismertetőket. Az egyik itt lakó szerint sokan semmibe veszik a megállni tilos táblát, ezért a rendőrség ellenőrzését kérte. Nagy Zsolt azt is elmondta, van egy terv a Petőfi utca és a posta melletti szakasz haladási irányának megfordítására, de döntés még nem született. Égi Tamás is osztotta az egyik felszólaló véleményét, hogy a belga sörözô mellett ne lehessen parkolni, mert ez balesetveszélyes.

Egy hölgy a várkörúti diszkó körüli állapotokról panaszkodott: a fiatalok kitörték a dézsákba ültetett fákat, állandóan kiborogatják a kukákat, tele az utca sörösüvegekkel. Cser- Palkovics András polgármester szerint komolyan fel kell lépni ezen cselekedetek ellen, maga is részt kíván venni egy ilyen, hajnali bejáráson. Csizek Tibor városi rendőrkapitány pedig gyakoribb ellenőrzést ígért nemcsak ezen diszkóval, hanem a többi, belvárosi, környéki szórakozóhellyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!