Szakképzés: a hiányszakmákat támogatják

Seregélyes - A szakmunkáshiányt mérsékelnék azzal, hogy kiemelten támogatnák a hiányszakmák megszüntetését célzó osztályok indítását - hangzott el a Zichy-Hadik kastélyban.

Miskei Anita


Boldizs Kálmánné,  a munkabizottság elnöke bejelenti: főként a hiányszakmákban támogatják a képzést
Fotó: FMH

A seregélyesi konferencián a szakképzés irányainak, arányainak változásáról hozott döntéseket ismertették. A gazdaság szereplőinek igényeihez, a munkaerő-piacának adataihoz alkalmazkodva hoztak határozatot arról, hogy a 2010-2011. évi tanévben elsősorban a hiányszakmákat támogatják kiemelten. Kevesebb induló osztályról határoztak, s arról is beszámoltak, hogy mivel Fejér megyében túlkínálat van pedagógusokból, fodrászokból, s kevés a műszaki területen dolgozó szakember, utóbbiak képzésére ösztönzik az intézményeket. A régió egészét átfogó felmérésből kiderült, távol állnak a munkaerő-piac igényei a jelenlegi szakképzési rendszertől, ráadásul sok a felesleges, párhuzamos képzés. A támogatások szabályozásával,  az indítható osztályok számának korlátozásával szigorítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!