Szabó Éva cáfol: nem tett a Molnár Oszkáréhoz hasonló kijelentést

Budapest - Szabó Éva MSZP-s országgyűlési képviselő szerint beszélgetésen, munkacsoportban lehetett szó arról még 2008-ban, hogy magasabb segély érdekében egyes anyák gyógyszereket szednek, hogy sérült gyereket szüljenek, a politikus az MTI-nek hétfőn azt mondta: nem a saját véleményét ismertette, hanem szóbeszédről számolt be.

MTI

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a szocialista képviselőt, hogy az Echo Tv hétfő esti híradója arról számolt be: birtokába jutott a szocialista frakció lapjának, a Balközépnek a 2008. júniusi száma, amely a televízió szerint idézi Szabó Évának egy balatonőszödi frakcióülésen elhangzott szavait. E szerint a képviselő azt mondta: "a magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra". A médium az interneten is meg akarta keresni az érintett lapot, de bár a többi szám fenn volt az MSZP honlapján, a júniusit nem találták.
Szabó Éva ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott az MTI-nek: "nekem ilyen beszédem biztos nem volt. Olyan elhangozhatott (...), hogy ilyen beszédtéma van az emberek között, de nekem ilyen témájú beszédem biztos, hogy nem volt". Mint mondta: frakcióülésen nem mondott ilyet, beszélgetésben, munkacsoportban lehetett szó arról, hogy egyes térségekben ez beszédtéma. Azt is mondta, hogy ő ezzel az újsággal nem is találkozott.
Molnár Oszkár fideszes edelényi polgármester nemrég országos visszhangot váltott ki azzal, hogy egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!