Sukorói King's City: eljárás indult a Hírlap interjúja alapján

Budapest-Sukoró - Folyamatban van a pénzügyminisztériumi vizsgálat a Sukoró határába tervezett megaberuházásügyében - jelentette ki a minisztérium sajtófőnöke.

Házi Péter

 - Folyamatban van a pénzügyminiszteri vizsgálat a Sukoró határába tervezett King's City beruházás ügyében -nyilatkozta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke. Hozzátette: a tárca bekéri a beruházással kapcsolatos dokumentumokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től. A Fejér Megyei Hírlapban még pénteken jelent meg Bajnai Gordon kormányfővel készített interjúnk, melynek nyomán elindult a vizsgálat. A miniszterelnök lapunknak   úgy nyilatkozott: kizárólag olyan fejlesztés jöhet létre, amely nem terheli a Velencei tavat és környékét a még elfogadhatónál nagyobb mértékben. Egyetértett azzal, hogy sok, egymásnak ellentmondó információ, félinformáció került napvilágra a beruházással kapcsolatban. 
"A tisztánlátás érdekében vizsgálatot kértem a pénzügyminisztertől, hogy történt-e szabálytalanság a beruházás ügyében az eljárás, vagy a területszerzések során"-   olvasható az interjúban.      
Korábban az MNV Zrt. értékesítési igazgatója, Császy Zsolt elmondta: közcélok megvalósítását, az útfejlesztéseket, valamint a Velencei-tó fejlesztését is gátolja az úgynevezett Sukoró-ügy, noha teljes mértékben jogszerű volt a sukorói, illetve az albertirsai és pilisi telkek csereügylete a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és Joav Blum magyar-izraeli állampolgár között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!