Spányi Antal áldotta meg az új játszóteret

Székesfehérvár - A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújított játszóterét, iskolaudvarát adták át hétfőn.

Tihanyi Tamás

Az intézményt fenntartó Székesfehérvári Egyházmegye főpásztora, Spányi Antal hétfőn reggel megáldotta a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújított játszóterét.  A megyés püspököt az intézmény vezetője és a gyermekek köszöntötték, a rövid ünnepségen jelen volt Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere is. A felújított iskolaudvart és játszóteret az egyházmegye és az önkormányzat jelentős anyagi támogatásával sikerült kialakítani. A város 4 és félmillió forinttal támogatta a fejlesztést, a fenntartó pedig egymillió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a kisiskolások és óvodások megújult környezetben tölthessék gondtalan perceiket.
 Spányi Antal szavaival azt kívánta, a gyerekek az intézmény falai között tanulják meg mindazt, ami értékes és fontos, s amit életük során mások számára is tudnak majd hasznosítani. Kívánta a kisdiákoknak a játék és a sportolás élményét és örömét, s azt, hogy az intézményben töltött idő adjon számukra elegendő lelkesedést és  erőt az elkövetkezendőkhöz. Kérte a Jóisten áldását azokra, akik közreműködtek a játszótér megvalósításában, s mindazokra, akik majd birtokukba veszik. Kérte Isten áldását az egész városra, majd arra intette a gyerekeket, vigyázzanak magukra és egymásra, mert fegyelem is kell az élethez. 
A kisdiákok az ünnepség után azonnal el is foglalták és kipróbálták a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!