Sousa értékelt, elégedett az edzőtáborral

Székesfehérvár - Pénteken az első, egyben az utolsó hazai felkészülési mérkőzését játssza a Videoton FC a szlovák Besztercebánya ellen. Előtte Paulo Sousa sajtótájékoztatót tartott.

Matók János

Komolyan vette a pénteki felkészülési mérkőzést a szlovák bajnokságban legutóbb 5. helyezett Besztercebánya csapata, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy már csütörtökön megérkezett Fehérvárra. De komolyan veszi a Videoton FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt az osztrák Sturm Graz vezetőedzője, Franco Foda is, aki az egyik segítőjével érkezett a Sóstói Stadionba, hogy kikémlelje riválisát.
A Vidi vezetőedzője, Paulo Sousa a találkozó előtt nyilván nem találkozott a Sturm főnökével - ez amúgy sem szokás -, hiszen más dolga is akadt, sajtótájékoztatót tartott a sajtó hírekre  szomjas munkatársainak. 
Sousa tájékoztatója az edzőtábor értékelésével kezdődött, amivel a Vidi szakvezetője teljes mértékben elégedett volt, hiszen az eltervezett munkát maradéktalanul elvégezték a játékosok, az amúgy ideális trentinói helyszínen. Az eddigi új igazolásokat illetően - Hector Sanchez Cabrera (balhátvéd), Álvaro Rodrigez Brachi (jobbhátvéd), Walter Fernández Balufo (középpályás, balszélső) és Nikola Mitrovics (középpályás) - kifejezetten posztokra keresték a játékosokat, akik eddig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Sousa külön köszönetet mondott a klub vezetőinek Mitrovicsért, akinek a megszerzéséért az első perctől kezdve kiállt, miután látta, hogy mire képes. Elhangzott, hogy ezzel még nincs vége az erősítéseknek, az átigazolási idő végéig még több játékos, így magyar futballisták érkezése is várható.  De csak olyanokra számít, akik profi szemléletükkel, szellemiségükkel, teljesítményükkel és tudásukkal valóban a csapat javára válnak. Sousa azt is bejelentette, hogy a csapatkapitány Lipták Zoltán lett, őt Sándor és Alves helyettesíti. Végezetül lapunk kérdésére kijelentette: a Sturm Graz elleni BL-selejtezővel még nem, csak a Kecskemét elleni Szuperkupa-döntővel foglalkozik, de ez persze nem azt jelenti, hogy ne ismerné az osztrák csapatot.



Ezt követően Sousa rohant az öltözőbe, hiszen hamarosan kezdetét vette a mérőzés. A Vidi Kovács J. Zoltán játékvezető sípjelére Bozsovics - Brachi, Lipták, Horváth, Hector - Gosztonyi, Sándor, Polonkai, Walter - Nikolics, Alves összeállításban kezdte a találkozót. Előtte viszont Tassy Márk ügyvezető a 2500 néző vastapsa közepette elbúcsúztatta a Törökországba szerződött Lázár Pált, aki a kezdőrúgással köszönt el a szurkolóktól. Azonnal mezőnyfölénybe került a Vidi, a csapat gyakran késztette elismerésre a nézőket. Az is feltűnt, hogy a "cselgép" Walter fizimiskája és mozgása némileg Messire hasonlít. Aztán az ábrándozásnak a 13. percben, egy védelmi hiba után Laksik gólja vetett véget, 0-1. Nikolics egyenlíthetett volna, de célt tévesztett a masszív szlovákok gyűrűjében, majd a 27. percben Alves hagyta ki 5 méterről a kihagyhatatlant. Voltak ügyes megmozdulások, de az összeszokottság hiánya is látszott a Vidi játékában. Nem véletlen, hogy Sousa gyakran instruálta a játékosokat a technikai zóna szélétől. A 35. percben a megsérült Polonkait Mitrovics váltotta, majd még abban a percben a kapufa szélét súrolta a labda egy szlovák lövés után. El is hangzott egy-két "Ébresztő, ébresztő!" kiáltás a lelátón, amire Lipták kis híján góllal végződő egyéni akciója volt a válasz. A 45. percben összejött az egyenlítés, miután Alves sarkazását Nikolics 10 méterről bevágta a kapuba, 1-1, ezzel vége is lett az első félidőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!