Sofron profi hozzáállása és remek szezonja kamatozhat

Sofron Istvánnak, a Sapa Fehérvár AV19 szélsője pályafutása legkiemelkedőbb szezonján van túl a szakemberek egybehangzó véleménye alapján. A csatár válogatott és klubszinten egyaránt szorgos hangya módjára gyűjtögette a pontokat, így nem véletlen, hogy a játékos megfigyelők célkeresztjébe került. Bár a 23 esztendős korongozót még egy éves kontraktus köti nevelőegyesületéhez, könnyen megeshet, hogy kontinenst vált.

Tóth Bence

-Nagyon nehéz volt nekivágni a tavalyi évnek, hiszen a kezdeteket egy kisebb térdsérülés nehezítette, így később kapcsolódtam be a felkészülésbe, ami azt eredményezte, hogy csak a negyedik sorban kaptam helyet. Szerencsére aztán bekerültem Vas Márton és Ladányi Balázs mellé, ami aztán az egész szezonomat meghatározta. Egy nagyon ütős ötöst sikerült alkotnunk, gólerősen játszottam, jöttek a pontok, hiszen a két meghatározó, rutinos játékos mellett nyílván játszani is könnyebb. Voltak hullámvölgyek a csapatban, de úgy gondolom a mi sorunk mindig tudott színt vinni a játékba. A válogatottban is jól ment a játék, a legjobb játékos címet is megkaptam, így mindezek alapján pozitívan tekintek vissza a 2010/11-es szezonra.
-Egy-egy szezon előtt szokott fogadkozni és célokat kitűzni maga elé?
- Úgy érzem, hogy nagyon fontos, hogy az ember célokat tűzzön ki maga elé. Nekem az volt, hogy az EBEL-csapatba bekerüljek és minél több lehetőséget kapva ponterős teljesítményt nyújtsak. Úgy érzem magasra tettem fel a lécet, de az elvárásoknak meg kívánok felelni a jövőben is.
-Hogyan látja a magyar jégkorong helyzetét?
-Azt gondolom, hogy mérföldkő volt, amikor bekerült az EBEL-be egyedüli magyar csapatként a Fehérvár, hiszen pergősebb, gyorsabb játék jellemzi az osztrák pontvadászatot. Látszik, hogy a válogatott teljesítményére is rányomta bélyegét, hogy magasabb színvonalú ligában edződünk. Sikerült kivívni az elitbe kerülést és most is csak hajszálak választottak el bennünket a visszakerülésért.
- Erőltetett szezont, több mint 70 meccsel hagy maga után. Gondolom most a pihenésé lesz a főszerep...
-Nyáron napi egy edzés van, fontos, hogy a jövő szezont már most megalapozzuk. Természetesen ilyenkor több időnk jut kikapcsolódásra, barátokkal lenni. Kicsit a hokit ilyenkor el is felütjük, jól esik a jégkorongot jegelni egy rövid időre. Sokat utaztunk az egész szezonban, a végén már érződött rajtunk a fáradtság, fontos, hogy most regenerálódjunk.
- Egyéves szerződés köti még a klubjához, vágyik új impulzusokra?
- Minden hokis álma, hogy egyszer a tengerentúlon játszhasson, az NHL nyílván még csak nagy álom számomra is, azonban oda kell kerülni a tűz közelébe már fiatalon. Ki tudja egy-egy sérülés, betegség hullám keresztülhúzhatná a számításaimat. A szezonom alapján is, úgy gondolom, hogy most lenne lehetőségem váltani és meg akarom ragadni az alkalmat, nehogy később megbánjam.
- Milyen szempontokat mérlegelne egy külföldi szerződésnél, ami miatt megéri továbblépnie?
- Nem az anyagiakon van a főhangsúly, hiszen, ha közel ugyannyit keresnék külföldön, mint a Fehérvárnál, akkor is elmennék. Most tudom a jövőmet megalapozni és fontos, hogy fejlődhessek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!