Síndarabolás közben érték tetten a tolvajokat

FMH – Több mint kétmillió forintos kárt okozott síndarabok ellopásával egy társaság, amelynek tagjait a Gárdonyi és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőrei közös akció során fogták el. A társaságot síndarabolás közben érték tetten, így az anyagi kár megtérült. Az ügy három gyanúsítottja bűnügyi őrizetben van – tájékoztatott a rendőrség pénteken.

feol.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra csütörtökön névtelen bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy Pusztaszabolcson, az egyik tanyán olyan síndarabok vannak, amiket Zichyújfaluból loptak el – tudtuk meg Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

A rajtaütéshez a dunaújvárosi és a gárdonyi rendőrök közös akciót szerveztek.

A tanyán a nyomozók és a járőrök tetten is értek hét férfit, akik éppen síneket daraboltak össze lángvágóval, míg egy teherautó akkor kanyarodott ki a telepről. Az egyik rendőrautó követte a gépkocsit, ami egy helyi TSZ udvarán parkolt le.

Amikor a rendőrök a benne ülő két személyt igazoltatták, és a gépkocsin lévő feldarabolt vasrakomány felől érdeklődtek, a sofőr és utasa idegesen csak egy hamisnak tűnő adásvételi szerződést tudott felmutatni.

A gárdonyi és a dunaújvárosi nyomozók így mind a tanyán igazoltatott hét férfit, mind a tehergépkocsival közlekedő két személyt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra.

A körülbelül 35 tonna összsúlyú síndarabokat a rendőrök lefoglalták. Mint kiderült, azokat valóban Zichyújfaluból lopták el, ahol a MÁV a hulladéknak minősített sínszálakat gyűjti. Az itt lévő mintegy 4500 méterből vittek el 800 métert, a lopással okozott 2.100.000 forint összegű kár megtérült.       

A kilenc ember bűncselekmény során betöltött szerepének tisztázása még folyamatban van.

A gárdonyi nyomozók közülük hármat – egy 49 és egy 41 éves pusztaszabolcsi férfit, valamint egy 31 éves budapesti férfit – gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A 49 és a 31 éves férfinek lopásért, míg a 41 éves személynek ezen túl magánokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

A nyilvántartóban történt ellenőrzés során a hármas legfiatalabb tagjáról kiderült, hogy körözik. A Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányság elfogatóparancsa volt érvényben ellene zsarolás miatt. A rendőrök így őt, illetve a másik két férfit is bűnügyi őrizetbe vették.

A társaság többi tagja egyelőre tanúként szerepel az ügyben – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!