Silóba szorult egy sérült munkás, a tűzoltók mentették ki (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - Egy 16 méter magas bitumensiló aljában rekedt egy sérült férfi kedden délután. A fehérvári tűzoltókat a mentőszolgálat értesítette az esetről, majd a helyszínre, egy fehérvári cég telephelyére vonultak.

feol.hu

A katasztrófavédelem részéről Bisztricz Anett szerdán arról tájékoztatott: délután értesítette a mentőszolgálat a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletét, hogy Székesfehérváron, egy telephelyen egy sérült személy tartályban rekedt. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel siettek a helyszínre.

A tűzoltók kiérkezését követően kiderült, hogy egy sérült férfi egy körülbelül 16 méter magas bitumensiló aljában rekedt. A tűzoltásvezető kérte az emelőkosaras jármű helyszínre történő riasztását. A telephelyen tartózkodók elmondása alapján a munkás a siló tisztítását, a megszilárdult bitumen eltávolítását végezte, amikor a siló magasságának mintegy felénél egy bitumennel teli, 20-25 kilogramm súlyú vödör ráesett.

A silóba a mentőszolgálat mentőtisztje tűzoltói biztosítással ereszkedett le, elsődlegesen ellátta a sérült személyt, majd a tűzoltók a silón felszerelt csörlő segítségével, lapáthordágyon, folyamatos biztosítással húzták fel a férfit, akit végül az emelőkosaras járművel mentették le a több méter magasból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!