Sebességrekorder Cecén: 50 helyett 105-tel ment a sofőr

FMH - A 61-es és a 64-es főúton autózók közül többen is megjárták a napokban, ha túllépték a megengedett sebességhatárt. A rendőrség nem csak mért, majd csekkett küldött, hanem meg is állította a sofőröket.

feol.hu

A Fejér megyei rendőrök a múlt héten három alkalommal is állítottak meg gyorshajtókat. A hét elején a 64-es főúton, a hét közepén a 61-es főúton mértek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti járőrei. Hétfőn Mezőszilas, kedden Igar, míg szerdán Cece volt a helyszín - közölte hétfőn Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.



Mezőszilason néhány óra alatt összesen 21 gyorshajtót mértek be a járőrök. A traffipaxot kezelők rádión adták át az információkat a pár kilométerrel arrébb álló kollégáknak, akik meg is állították a gyorshajtókat. A 21 szabályszegő között öt külföldi volt.

A rendőrök 16 esetben (négy alkalommal külföldi jogsértővel szemben) helyszíni bírságot szabtak ki, míg öt alkalommal (köztük egy külföldi állampolgárral szemben) közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Ez utóbbi azokban az esetekben volt így, amikor a megengedett 50 km/h helyett a sofőrök több mint 68 km/h-val közlekedtek.

Másnap Igaron 20 gyorshajtót regisztrált a traffipax. Ebből négy gépkocsi külföldi volt. A járőrök 15 helyszíni bírságot szabtak ki (kettőt külföldi sofőrnek), míg öt közigazgatási eljárást indítottak (ez utóbbiak között szintén két szabályszegő volt külföldi).

A harmadik napon, Cecén 19 gyorshajtóról készült felvétel, köztük hét külföldi jármű volt. Kilenc esetben csekket adtak át a rendőrök a gyorshajtóknak (akik között négy külföldi volt), míg tíz gépkocsivezető ellen (köztük három külföldi állampolgár) közigazgatási eljárás indult.

A külföldiek között német, román és szerb nemzetiségűek is voltak, akikkel szemben gyorsított eljárás keretében szabták ki a közigazgatási pénzbírságot. A hat eljárás alá vont külföldi állampolgár közül négyen még aznap, az intézkedést követően befizették a bírság összegét.  

A három nap összesítésében a rekorder egy Tolna megyei, nagydorogi férfi volt. Ő a megengedett 50 km/h helyett 105 km/h-val közlekedett gépkocsijával Cecén. Közigazgatási eljárás indult vele szemben, mely során 90 000 forintos pénzbírságra és 6 büntetőpontra számíthat.           

A szóvivő hozzátette: a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya továbbra is kiemelten kezeli a gyorshajtókkal szembeni hatékony fellépést, így a Fejér megyében közlekedők a jövőben rendszeresen számíthatnak ilyen megállításos sebességellenőrzésekre is, különösen a forgalmasabb főútvonalakon.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!