Sárkeresztesiek Aszalóra vittek adományt

FMH - A katonák is segítenek, hiszen az egyik érdekvédelmi szervezetük 50, az árvízzel érintett területről származó gyereket üdültet.

Fejér Megyei Hírlap

 

Olvasóink segítségével lapunk is gyűjt az árvízkárosultak számára. Pénzbeni felajánlásaikat az alul is látható számlaszámra - 11736006-20282316 - várjuk, a közlemény rovatba kérjük, ne felejtsék el beírni az adomány szót!

Sárkeresztesi segély

Százhatvan kiköltöztetett családnak segítenek a sárkeresztesiek a vöröskereszt közvetítésével. Civil kezdeményezésre 600 ezer forint gyűlt össze, ebből vásároltak tartós élelmiszert és tisztítószereket. Megkezdődött a tárgyi adományok gyűjtése is, jelenleg takarókra van szükség. Az összegyűlt adományokat tegnap vitte három helyi vállalkozó kisteherautója Aszalóra. Az idősek otthonába  szintén kérésre  edényeket, konyhai textíliákat is vittek. A gyűjtés folytatódik.  
 
Gyerekek nyaralnak

A székesfehérvári központú Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége 50 gyereket üdültet Lakitelken. Az általános iskolások a Sajó felső folyásán lévő, árvíz sújtotta Putnok, Sajógalgóc, Sajóvelez és Vadna lakói. A szállást és ellátást a szövetség fedezi, a gyerekek utazásáról, programjairól más szervezetek gondoskodnak. Ingyenesen mehettek strandra Lakitelken, megnézhették a szolnoki repülő múzeumot is és ingyenesen látogattak el az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. 

Karitász: tízmillió

A nagylelkű adományok folyamatosan érkeznek a Magyar Katolikus Karitász elkülönített bankszámlájára, ennek köszönhetően a szervezet az elmúlt héten is több teherautónyi tartós élelmiszert, ivóvizet, fertőtlenítőszert és ruhát szállított az árvíz sújtotta településekre. Számlaszám: 12011148-00124534-00800007.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!