Sárbogárdi napok - programok másfél hónapon át

Sárbogárd - Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk Sárbogárd várossá válásának - emelte ki Szalai István, a település egykori tanácselnöke a pénteki ünnepségen.

V. Varga József

A fotókon utcarészletek régen és ma, intézmények és üzemek  életképek. Oklevelek, fafaragások, a tájház  tárgyai  egykori újságok. Meghívó 1986-ból az ünnepi tanácsülésre, és a 3-as számú rendelet a városi címer és zászló használatáról. A dokumentumok a település közelmúltját idézik. A Sárbogárdi napok másfél hónapos programsorozatának   központi eseményét pénteken kora este rendezték  a művelődési központban.   Sárbogárdot negyedszázada nyilvánították várossá! A képviselő-testület ünnepi ülésén Sükösd Tamás polgármester a település legújabb kori históriáját idézte. A fejlődést, a buktatókat, a tenni akarást, a többre, jobbra való törekvést. -Vállaljuk szülőföldünket - hangsúlyozta -, itt akarunk élni, itt szeretnénk boldogulni!


A huszonöt évvel ezelőtti napokra Szalai István, Bogárd akkori ifjú tanácselnöke emlékezett.  Részése lehetett két iskola építésének, és egy előkészítésének. A közösségfenntartó erő bennük volt, s ezt látja a mostani generációkban is. "Sikerüljön dinamizálni a várost!" - üzenetét mindenkinek címezte. Az ünnepi műsorban fellépett a sárszentmiklósi általános iskola két népdalköre, Makkos Ambrus szavalattal és a Huszics Vendel Kórus, a névadó özvegyének vezényletével.

A Sárbogárdi napok részletes programját itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!