Rezsire megy a belépő ára - A vajdások ismét ötleteltek: aukciót szerveztek

Bicske – A siránkozás helyett ismét azt az utat választottuk, amely célravezető lehet: programot szerveztünk, cserébe támogatást kaptunk – mondta a város gimnáziumának igazgatója szombati Vajda-napjukon.

S. Töttő Rita

Nagy reményekkel indult, s kis léptekkel, de sikerült előrehaladnia bicskei Vajda János Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskolának az elképzelésével, mely szerint ha az államtól nem kap, hát szerez máshonnan támogatást. Szombaton is Vajda-napot rendeztek, melynek a teljes bevétele a rezsire megy el. Eddig valamivel több mint 2 millió forintot tudtak erre a célra előteremteni saját erőfeszítéseik segítségével, s ennél jóval többet szakképzésekre. 

Szombaton már azzal is segített az ember, ha belépőt vásárolt, de a bolhapiacon is találhatott érdekességet a betérő. A gimnazista lányok kínálták nagy örömmel a felajánlott portékákat: volt köztük ruhanemű, öv, plüssállatkák és sok egyéb is.

– Szeretnénk mindent megtenni az iskoláért, s ha ez kell hozzá, hát megtesszük – mesélte a mosolygós 11-es Vajda Tímea. Délutánra aukciót szerveztek a művelődési házba.

- Több mint száz felajánlás érkezett, szinte mind festmény, de van műszaki cikk is – mutatott körbe Glaszhütterné Kiss Annamária szervező, az iskola igazgatóhelyettese. S valóban, számtalan kisebb-nagyobb festmény már 7 ezer forinttól elvihető volt, de volt 20 ezer forint felett is.

- Csak segíteni akartunk – válaszolta szűkszavúan az óbarki Nagy Gábor, az aukció szervezője, aki magát a névjegykártyája szerint csak "kiöregedett életművésznek" tartja, arra a kérdésre, mi a motivációja. Sajnos az aukció már döcögősebben zajlott, mint a szervezés, kevesen jöttek, néhányan vásároltak is, de sok felajánlott alkotás megmaradt. A sorsukról később döntenek.


Az aukcióra több mint száz kép érkezett,
ezeket Nagy Gábor "árazta be" az aukcióra
(Fotó: Szabó László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!