Révület moldvai körtánccal, ritmussal

Székesfehérvár - Már rögtön a kezdés után fergeteges hangulat kerekedett a moldvai csángó táncházban, amelyet a Helyőrségi klub színháztermében rendeztek szombaton este.

Bokros Judit

A dugig telt helyiség közepén Gál Dávid tanította be a jellegzetes, könnyen elsajátítható moldvai csángó lépéseket a táncoslábúaknak, akik közt ugyan több volt a néptáncos, de sok olyan érdeklődő is ott bokázott, akinek egyébként a hétköznapokon nem sok köze van a tánchoz. Ez lett volna az egyik célja a szervező Kákics zenekarnak is, amely az autentikus zenét szolgáltatta a körtáncokhoz.

Mutatom a lépést...
Fotó: Nagy Norbert
Az együttes vezetője, Tárnok Ákos elmondta: minél több emberrel szeretnék megismertetni a hazánktól legtávolabbra szakadt magyarok kultúráját, sokakat szeretnének bevonni a táncházba, a büfé bevételét pedig fölajánlják a moldai csángó gyerekek oktatására, így a rendezvény jótékony célt is szolgál. A büfét tehát már csak ezért is érdemes volt látogatni, s tette is ezt szorgalmasan a közönség, amely a lilahagymás zsíros kenyér és alma mellett hűsítőként akár környékbeli bort és sört is magához vehetett.
A táncházat ezentúl minden hónap harmadik szombatján megrendezik, úgyhogy aki jó társaságban, jó zenére szeretne táncolni, annak ott a helye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!