Rétről lopták a szalmabálát

Fejér megye - Egy autó utasai ellen kábítószer-fogyasztás miatt indítottak eljárást, egy másik járműben veszélyes eszközt találtak a sofőrnél, s lopott bálák miatt is intézkedtek a rendőrök az elmúlt napon.

feol.hu

Enying Kabókapusztánál hétfőn este hat órakor intettek le a járőrök egy személyautót, majd igazoltatták a 34 éves ozorai sofőrt és az autó huszonéves ozorai, tamási, valamint simontornyai utasait. Az utazók nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni, de ez még csak az egyik baj lett volna. Az autó, a ruházat, valamint a csomagok átvizsgálása során egyikőjük kabátzsebéből papírdarabba csomagolt növényi származék került elő. Kiderült, hogy az autó utasai azt megelőzően sodortak cigarettát és szívták el a Halastavak felé vezető úton, hogy a rendőrök megállították őket. Előzetes meghallgatásuk során egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a megtalált növényi származék marihuána. Mintavételre állították elő mind az öt személyt, akikkel szemben kábítószerrel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Felcsúton egy parkoló autó sofőrjét vonták ellenőrzés alá a rendőrök éjjel tizenegy óra után. A váli sofőr autójában, a bal első ajtó tároló rekeszében egy ólmos botra bukkantak. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközt lefoglalták az intézkedők, a sofőrrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek a bicskei rendőrök.

Szabadbattyán Széchenyi utcájában éjfél után egy teherautó és annak bálarakománya keltette fel a járőrök figyelmét. A járművet megállították, hogy a 34 éves dégi sofőrt és két utasát elszámoltassák a rakományt illetően. Kiderült, hogy az autón szállított hat szalmabálát a három férfi a 7-8-as számú főút közös szakasza melletti rétről lopta. A hat szalmabála értéke 18 ezer forint körül van. A nyomozók a három férfit meghallgatták, majd őrizetbe vételükről határoztak. A bálák tulajdonosait még keresik a székesfehérvári nyomozók - közölte kedden R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!