Rendőrt fenyegetett, ellenállt az intézkedéseknek apa és fia

Sárbogárd – A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt figyeltek föl a rendőrök hétfőn egy Audi sofőrjére, aki azonban nem akarta elismerni a szabályszegést. Az intézkedésnek ellenállt, s ebbe apja is besegített, később pedig majdnem elütöttek egy gyalogost.

feol.hu

Hétfő délelőtt Sárbogárdon, az Ady Endre utcában figyeltek fel a rendőrök egy fekete Audira, aminek sofőrje nem volt bekötve - számolt be az esetről Németh-Kész Mónika, megyei rendőrségi szóvivő.
A járőrök megállították, ellenőrizték a 19 éves sárbogárdi fiatalt, aki azonban nem akarta elismerni, hogy nem volt becsatolva, és a szabályszegésről szóló nyilatkozatot sem írta alá. A rendőri intézkedés közben pedig édesapjával egyetemben – aki feleségével szintén a gépkocsiban tartózkodott – azzal fenyegette meg a zászlóst, hogy találkoznak még vele akkor, ha nem lesz szolgálatban. Ezután a zászlós és őrmester társa a város központja felé vette az irányt, de ekkor az Audi nagy sebességgel, irányjelző használata nélkül megelőzte őket, majd egy szabadidő bolt előtt lévő gyalogátkelőhelyen egy 35-40 év közötti hölgyet majdnem elütött. Az, hogy nem történt baleset, csak a hölgy lélekjelenlétének volt köszönhető.

A rendőrök ezt észlelve, és látva, hogy a sofőr továbbra sem kötötte be magát, a sötét autó után eredtek. Az audis azonban, kikerülve a rendőrautót, behajtott a Hősök terére, ahol már sikerült ismét ellenőrzés alá vonni. A fiatal azonban a rendőröknek azt mondta - miután azok ismét kérték tőle iratait -, hogy nem igazolja magát, és nem adja át nekik iratait. Amikor meg akarták bilincselni, a férfi apja az egyik rendőr bal karját megfogta, és elrántotta, miközben azt kérdezte: hogyan merészeli az ő fiát megbilincselni?

A rendőröknek végül sikerült mind a 19 éves fiatalt, mind 44 éves apját előállítani a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol a sofőrrel szemben a szabálysértések, valamint a bűncselekmény elkövetése miatt megindultak az eljárások, míg az apával szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Sárbogárdi Rendőrkapitányság feljelentést tett a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségen.            

A rendőrök keresik a zebrán majdnem elütött, kék farmernadrágot és kék színű pólót viselő nőt, és kérik, hogy ő, vagy aki az esetnek szemtanúja volt, az jelentkezzen a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon a 25/460-046-os vagy a 25/460-116-os telefonszámon.

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!