Rekord! A 15. 000-et ugrotta a 64 éves ejtőernyős! (fotókkal)

FMH - Mészárovics György ejtőernyős a szolnoki sportrepülőtéren hajtotta végre tizenötezredik ugrását. A katonai helikoptert 4000 méteren hagyta el a magyar ejtőernyős válogatott keret tagjaival alakzatot képezve.

Lovász Lilla


A fehérvári ejtőernyős rekordot döntött, ugyan hivatalosan nem tartják nyilván, ki hányszor ugrott (a képgalériához katt a fotóra!)
Fotó: Lovász Lilla

Mészárovics Györgyöt a földön a Magyar Honvédség képviselői, köztük Tömböl László vezérkari főnök és más ünneplők fogadták.

Az ejtőernyőst arra kértük, helyezze el ezt a nehezen felfogható ugrásszámot a hazai és a nemzetközi rangsorban.
- Az a baj,  nem tudom pontosan, hogy ez a szám mit jelent - gondolkodik el a válaszon Mészárovics György, az eleven ejtőernyős legenda. - Csak mi, ugrók  tudjuk egymásról, hogy a másik 10 ezernél, vagy éppen 11 ezernél tart. Amikor hivatalos adatot kértem  a nemzetközi szövetségtől, kiderült,  ilyen nyilvántartás nem létezik. De lényegtelen. Igazából  nem az érdekel, hogy Európában vagy a világon kinek, mennyi ugrása van. Az a fontos, hogy ejtőernyőzhettem egész életemben: ha nyolcezernél tartanék, akkor is ilyen boldog lennék. 

Negyvenhét éve csatolt magára először hevedert a ma 64 éves sportember.
Bár nincs hivatalos lista, s lehet,  Mészárovics Györgyöt sem érdekli annyira, az olvasó azért bizonyára kíváncsi. Nos, hazánkban senki másnak nincs 15 ezer ugrása, Európában öten, az egész világon tizen lehetnek hozzá hasonlóak.

Mészárovics György 4000 méterről ugrott, a földön pezsgővel ünnepelte a 15 ezredik "elrugaszkodást"
Fotók: Lovász Lilla



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!