Rálőtt feleségére, majd a fegyverrel ütötte az asszonyt egy féltékeny férj

Mór - Egy féltékeny és agresszív férj pisztollyal lőtt rá feleségére, de mivel a lövedék célt tévesztett, és a pisztolyt újratölteni sem tudta, a férfi a fegyver markolatával kezdte ütni az asszonyt. A rendőrök szerencsére még azelőtt kiértek a helyszínre, hogy végzetes tragédia következett volna be.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő pénteken arról tájékoztatott: egy 50 éves móri férfi és felesége harminc éves házassága az utóbbi időszakban annyira megromlott, hogy az asszony december elején elköltözött otthonról. A férj azt gyanítva, hogy a felesége megcsalja, tegnap este nyolc óra körül felkereste a nőt tartózkodási helyén. A feleség – mikor meglátta férjét a ház előtt – azonnal értesítette a rendőrséget, és segítséget kért, félve, hogy a férfi rátámad. Amikor látta, hogy a férje átmászik a kerítésen és pisztoly van a kezében, ismét felhívta a 107-es segélyhívót, de ekkor a rendőrök már úton voltak a helyszínre.

A férj – miután betörte a bejárati ajtót – rálőtt feleségére, de a lövedék célt tévesztett, így az asszonyt nem találta el. Ezt követően a férfi megpróbálta újratölteni a fegyvert, de mivel az nem sikerült, annak markolatával többször fejbe ütötte az asszonyt. A járőrök ekkor érkeztek a helyszínre, ahol az agresszív, ittas állapotban lévő férfi elfogták. A nála lévő maroklőfegyvert, a benne lévő lőszerekkel együtt a rendőrök elvették, és lefoglalták.

Az asszonyhoz a rendőrök mentőt hívtak, akik beszállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba. Az elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

A férfit ittassága miatt a rendőrök először a Móri Kórházba szállították, ahol az ügyeletes orvos a mintavételt követően a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette.

Ezt követően állították elő Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára, ahol a nyomozók emberölés kísérletével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsították meg. A később nála tartott házkutatás során ugyanis még előkerült több különböző típusú fegyverekhez használatos lőszer, valamint puskapor. A nyomozók ezeket is lefoglalták, és a maroklőfegyverrel együtt szakértői vizsgálatra küldik meg.

Az 50 éves büntetlen előéletű móri férfit a Fejér megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A fehérvári bróság péntek délelőtt döntött a férfi előzetes letartóztatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!