Rákóczi út-Gáz utca kereszteződése: javíthatatlanok a jelzőlámpák, új rendszert keresnek

Székesfehérvár - A város önkormányzata felmérésbe kezdett a Rákóczi út - Gáz utca csomópontjában lévő elromlott jelzőlámpa miatt.

Házi Péter

Négy-öt hónapja szinte többet villognak sárgán (vagy éppen nem is villognak, csak feketéllnek) a Rákóczi és a Gáz utca csomópontjában lévő közlekedési lámpák  - a problémára több olvasónk is felhívta a figyelmet, az egyik kommentelő szerint az elmúlt időszakban anyagi káros baleset is történt itt, de szerencsére senki nem sérült meg. Olyan is előfordult, hogy az egyik gyalogoslámpánál a zöld és a piros egyszerre világított.

"Miert kell megvárni a legrosszabbat? Reggelente sok kisiskolás megy a Széna téri suliba a Gáz utca felől, ahol egyszerre  négy sávon kell átjutni. Rendőrnek meg híre sincs a környéken" - írta olvasónk.

Az önkormányzatnál elismerték, korábban is voltak problémák a Rákóczi út - Gáz utca csomópontjában lévő jelzőlámpával. Mivel a berendezés teljes cseréje több millió forintba kerülne, így  egy átfogó felmérésbe kezdett az önkormányzat, ami  az összes csomópontot érinti.

Fontos, hogy a városban közlekedők számára a legjobb megoldás szülessen, és egy hosszú távon stabilan működtethető, egységes rendszer valósuljon meg. Mint Nagy Zsolttól, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetőjétől megtudtuk, jelenleg több jelzőlámpa-gyártóval is folynak a tárgyalások, a szakmai javaslat  pedig várhatóan néhány héten belül elkészül. Az átmeneti időszakban a Rákóczi út - Gáz utca csomópontjában a jelzőberendezés sárga villogó üzemmódban működik. Addig tehát különösen nagy körültekintéssel közelítsék meg  a közlekedők a csomópontot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!