Pusztított a vihar, de sérülés szerencsére nem történt

Székesfehérvár - A tűzoltók szinte egy percet sem pihenhettek hétfő éjjeltől, kedd estig a három kocsi és a toronydarus is, összesen húsz emberrel egyfolytában dolgozott.

feol.hu


Az tűzoltóknak fárasztó napjuk volt - hétfő éjjel például a Vértanú utcában fűrészeltek szét egy kertbe dőlt fát
Fotó: Koppán Viktor Dávid

Bár kedden egy kidőlt fa könnyebb sérülést okozott Nyíregyházán egy járókelőnek, és Kelet-Magyarországon jelentős lakosságszámú települések maradtak áram nélkül a vihar következtében, Fejérben szerencsére nem járt személyi sérüléssel a 90-100 kilométeres szél tombolása. A növényzet viszont egyes területeken komoly károkat szenvedett, kedden délelőtt a megyében autózva gyakorta lehetett látni letört ágakat, veszélyesnek ítélt fákat fűrészelő munkásokat. Pátka közelében egy lovarda egyik épületének vászontetejét szakította fel a nagy erejű szél.
Mint Bisztricz Anettől, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, három autójuk 18 emberükkel, plusz a daruskocsi még két munkatársukkal folyamatos műszakban volt. Hétfőn éjjeltől kedden 9 óráig nyolc alkalommal vonultak ki.

Időjárás-előrejelzés ma estére és holnapra itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!