Programtipp: majális, ballagás és anyák napja

Fejér megye - Szinte a megye minden településén zsúfolt programokkal kezdődik a május. Az egyik ok a középiskolások ballagása, a másik május 1., vasárnap anyák napja.

feol.hu

Április 30., csütörtök 

Agárd

Megkezdődik a második Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál. A nagyszínpadon  16.30-tól a  négy nap programjainak kihirdetése, a Fesztivál Szépségverseny eredményhirdetése. A kisszínpadon 17 órakor kezdődnek a koncertek,  20 órától lesz utcabál a (R)Evolution együttessel. A szabadstrandon  20 órától Na-Túra  érzékszervi élménytúra a tóparton az Életművész Ifjúsági Egyesülettel.  Gárdonyi Géza szülőházában 17.30-kor nyílik a megújult emlékkiállítás. 

Enying

10 óra: ATinódi  református iskola tizenharmadik születésnapját ünnepli, japán cseresznyefát (Sakura) ültetnek, emléktáblát lepleznek le. 

Mór

17 óra: Májusfaállítás a Szent István téri parkban. 

Velence
18 óra: Áprilisbúcsúztató tinidiszkó a kastélyparkban, majd esti koncertek. 

Május 1., péntek

Aba
8  óra:  Kispályás labdarúgó-mérkőzések, főzőverseny a zenepavilonnál. 10 óra: májusfaállítás. Kézműves-foglalkozások kicsiknek, népi játékok,    Nagy fakanál díj főzőverseny  15 órától. Aba legerősebb embere 17.30-tól, 19-től   Aba szépe választás.
Agárd
A nagyszínpadon 8.30-tól folytatódnak a programok, térzene,  májusfaállítás a kistérségi kerékpárosok  érkezése. A kisszínpadon 12-től koncertek, bemutatók, a szabad strandon a vendég 10 órától a  magyar kajak-kenu válogatott. Lesz paintball is. Az Interaktív réten  10-től kézműves-foglalozás a Zsongó Bárkával, majd gyerekfoglalkozások, játékok. 

Enying
Majális Kabókán 15 órától a művelődési háznál.

Kisláng
7 órától: Színes majális a sportpályánál.

Lajoskomárom
14 óra: Mezőföldi néptánctalálkozó az iskolánál.

Lepsény
10 óra: Falunap a kastélykertben műsorokkal, focival.  

Mór
9 óra: Sportmajális.

Káloz
6 óra: Horgászverseny a Vincze-tavon.  8 órától borverseny,  Halász Mihály-emléktorna, kézművesház, kulturális bemutatók. 

Sárbogárd
10 óra: Halászléfőző-verseny. Délután eredményhirdetés, kézműves játszóház,   este utcabál.

Székesfehérvár
9 óra: Kaktusz- és pozsgásnövény-kiállítás május 3-áig naponta 917  óra közt.

Úrhida
8 órától: Sárrét fesztivál és majális  Kőszárhegy, Szabadbattyán, Úrhida, Sárszentmihály, Sárkeszi, Nádasdladány, Jenő és  Füle közös programja.

Velence
10 óra: Májusköszöntő a színpadon. Főzőverseny, rögbibemutató, este buli. Napközben játéktár, kirakodóvásár, állatsimogató.    

Május 2., szombat 

Agárd
A városrész központjában megyei vadásznap, amely 8.30-kor térzenével kezdődik. 9.45-kor bevonulnak a vadászok, kitüntetéseket adnak át,  lesz vadászkutya-, solymászbemutató, vadételek, pálinkák kóstolója, főzőverseny,  este utcabál, tűzijáték.  

Sárbogárd

9 óra: Szoci családi majális a Hotel Kovács udvarán.

Velence
19 óra: Utcabál a Rulett zenekarral, majd Nusival. 

Május 3., vasárnap 

Agárd
Minden helyszínen különböző bemutatók. 

Bodajk
16 óra: Anyák napi köszöntő a moziban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!