Pótolni kell az influenza miatt kiesett napokat

Székesfehérvár-Mór - A szombatok és a tavaszi szünet terhére pótolják az iskolák az influenza miatti kiesést.

Törő Bálint

Tavaly novemberben Fehérváron a Hétvezér Általános Iskolát és a Teleki Blanka Gimnáziumot zárták be néhány napra a H1N1 influenzajárvány miatt. A rendelet szerint  a  kimaradt napokat  pótolni kell. A Hétvezér iskola a kiesettek közül két napot szombaton pótol, a többit pedig a tanítás nélküli munkanapok átszervezésével oldja meg. A Teleki szombaton, tanítás nélküli munkanapok átszervezésével, illetve a tavaszi szünet két napját kihasználva hozza be a lemaradás. Mint az a legutóbbi városi közgyűlésen elhangzott, a "póttanítás" 1,6 millió forintjába kerül Fehérvárnak.
A móri Perczel Mór Szakképző Iskolában a fehérvárihoz hasonló receptet követik. Néhány szombati napon tanítás lesz, emellett a tanítás nélküli munkanapokon 8 és 11 óra között megtartanak három tanórát, ezt már el lehet  egy egész tanítási napként számolni. Némi gondot okoz az, hogy az influenza idején sok tanár táppénzen volt, nekik a pótlás miatt túlórapénz jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!