Pokolgép robbant Bagdadban

Három nagy erejű pokolgép robbant vasárnap egy zsúfolt bagdadi piacon, s a merénylet legalább 8 halálos áldozatot, illetve 26 sebesültet követelt rendőrségi és kórházi források szerint.

MTI

A hármas merényletet Bagdad központjában, a Surdzsa üzleti negyedben követték el a muszlim áldozati ünnep (íd al-adha) első napján. Egy szemtanú szerint a robbantás helyszíne lángokban áll, és füst gomolyog. Sok tűzoltóautó, rohamkocsi és rendőr érkezett a piacra, a környéket lezárták.
Egy bagdadi kórházban azt mondták, hogy nyolc halottat és 26 sebesültet szállítottak oda a pokolgépes támadás után. Belügyi és védelmi minisztériumi források viszont egyelőre egy halottról és nyolc sebesültről tájékoztattak.
Irakban ez elmúlt négy-öt évben csökkent ugyan a vallási indíttatású erőszakcselekmények száma, de a pokolgépes robbantások és gyilkosságok nap mint nap előfordulnak. Az iraki katonai vezetők aggódnak amiatt, hogy a szélsőségesek ismét támadásba lendülhetnek, miután az országot az év végén elhagyja az összes amerikai katona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!