Pofátlan csalás! Orvosi műszerként árulta a gagyi eszközöket

Egy 26 éves nő legalább három embert csapott be, amikor háziorvosaikra hivatkozva drága orvosi műszereknek titulált gagyi eszközöket adott el magas összegekért.

feol.hu

A január elején eljárás alá vont sárkeresztúri nő a gyanú szerint még múlt év februárjában egy sárszentágotai asszonyt keresett fel. Magát orvosi műszerek forgalmazójának kiadva, az asszony háziorvosára hivatkozva bement a lakásba, és ott egy általa orvosi műszernek nevezett készüléket ajánlott fel megvételre 220  ezerért. A készülék árát a sértett kifizette, de a vásárlásról bizonylatot nem kapott. A sértett számára értékesített készülék értéke nem haladja meg a kifizetett összeg tizedrészét sem.

A sárbogárdi nyomozók az eljárás során kiderítették, hogy a nő az ország másik két pontján is követett el hasonló bűncselekményt.

Augusztus közepén egy szentesi lakóháznál bukkant fel. Oda azzal az ürüggyel ment be, hogy a sértett részére háziorvosa utalt egy masszírozó gépet, melynek az értéke 120 ezer forint. A sértett az összeget kifizette. A gép 10 ezret se ért.

Veszprémben is ténykedett a csaló. Egy nőt a lakásán keresett fel, majd magát az egészségbiztosítási pénztár munkatársának kiadva, valamint a sértett háziorvosára hivatkozva értékesített egy infralámpás masszírozó gépet 90 ezer forintért, s azt állította, az összeget három napon belül az egészségbiztosítási pénztár visszafizeti. A pénz persze sohasem érkezett meg. 

A nővel szemben mindhárom ügyben csalás miatt folyik a büntetőeljárás. Az ügyeket egyesítették, a továbbiakban az eljárást a sárbogárdi rendőrök folytatják a nővel szemben, akit bűnügyi őrizetbe vettek, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A nyomozók szerint a nő valószínűleg a három eseten kívül másokat is megkárosított.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!