Piac helyett vásárcsarnok

Mór - A piac, a buszpályaudvar, a tervezett Trianon-emlékmű is szóba került lapunk, a kisvárosban szervezett lakossági fórumán.

B. Kiss László

Talán előbbrevaló lenne a piac rendbetétele,  mint a Szent István téri park tervezett felújítása -  vélekedett a lapunk által rendezett móri fórumon egy olvasónk, aki a Trianon-emlékmű felől is érdeklődött. Véleménye szerint a buszpályaudvarnak megfelelőbb hely a jelenlegi, mint a munkaügyi központ mellett kinézett placc. Ráadásul, ha marad a buszpályaudvar ott, ahol van, nem kellene lefedni az új helyén a patakot sem - jegyezte meg.


A Szent István téri park felújítása a belváros rehabilitációjának a része - kezdte válaszát Fenyves Péter polgármester. A piac helyére vásárcsarnokat álmodnak, ami belekerül vagy másfél milliárdba. A piac területe azonban vegyes tulajdonban van, részes benne az áfész is. Bármit kívánnak tenni, ahhoz az áfésszal kell megállapodni - mondta el a polgármester, aki maga is úgy véli: amíg a piac jelenlegi állapotában csúfoskodik, hiába újítják föl  uniós pályázati pénzből  a belvárost. Ami a buszpályaudvart illeti: azt, hogy a jelenlegi helyén épüljön föl az új, egy  műemléki védelem alatt álló ház akadályozza - derült ki az elöljáró szavaiból, aki emlékeztetett rá, hogy az új buszpályaudvarnak korábban már kijelöltek egy alkalmas területet, csakhogy azt az önkormányzat  - szupermarket építése céljából - eladta.
Az Erzsébet téri Trianon-emlékmű tervét - mint Fenyves Péter válaszában fogalmazott  - felülírta a Wekerle-szobor, amelyet augusztus végén készülnek felavatni. Az emlékmű felállítását elhalasztották - világlott ki a polgármester feleletéből.
 Lapunk május végén szervezett lakossági fórumot Móron, ahová tucatnyi illetékest hívtunk meg, hogy feleljenek olvasóink kérdéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!