Pezsgősüveggel vágtak fejbe egy fiatalt, megrongálták a Pelikán udvar falát - rendőrségi krónika

Fejér megye - Több bolti lopási kísérlet miatt intézkedtek a hétvégén a rendőrök, akiknek főleg szombaton akadt dolguk. Volt még betörés, bántalmazás, dulakodás, rongálás, ittas, zavart, körözött ember...

feol.hu

Szombaton reggel áruházi lopások miatt kértek szám szerint három ízben rendőri intézkedést a megyeszékhely több pontjáról – közölte hétfőn R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.
Egy Budai úti áruházból édességet akart eltulajdonítani egy 32 éves sárosdi nő, de a biztonsági őrök tetten érték. Ezt követően a Palotai úti szupermarket őrei jelezték, hogy egy 49 éves dunaújvárosi férfi egy rúd szalámival akart kisétálni, anélkül, hogy azt kifizette volna. Később egy sárszentmihályi férfit értek tetten, aki egy Balatoni úti áruházban akart eltulajdonítani egy hibajavító szalagot. Délután az Aszalvölgyi útról kértek intézkedést egy nagyáruházból, ahol egy 15 éves fehérvári lány kozmetikumokkal a zsebében próbált meg kisétálni az eladótérből, de tetten érték. A Palotai úton csokoládét és bébiételt kísérelt meg eltulajdonítani egy 44 éves sárosdi férfi, a Rákóczi út egyik üzletéből női ruhaneműket akart ellopni egy 15 éves abai lány. Ez utóbbi lopás kivételével szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök. Az abai fiatalkorú esetében, mivel az áruvédőket is eltávolította a ruhaneműkről és úgy kísérelte meg ellopni azokat, büntetőeljárás keretében vizsgálódnak a nyomozók.

Délelőtt betörést jeleztek egy sárszentmihályi ingatlanról. Az ismeretlen tettes befeszítette a családi ház nyári konyháját és szerszámokat vitt el. A lopási és rongálási kár egyelőre nem ismert. Megrongáltak egy parkoló Ford Mondeót Székesfehérváron a Sziget utcában. Az autót maró anyaggal öntötte le ismeretlen tettes, a rongálás ügyében nyomozás indult.
Kislángon egy családi ház melléképületéből fűnyírót, bográcsot, mosógépet és egyéb tárgyakat vittek el, a megállapítás szerint a múlt év novembere és a bejelentés időpontja közötti időszakban.

Biztonsági intézkedésként Székesfehérváron Lugosi utcai otthonába szállítottak a járőrök egy 76 éves erősen ittas férfit, aki a Balatoni úton a gépkocsik között sétált. Később a Farkasvermi úton intézkedtek, ahol egy ittas kerékpáros esett el haladása közben az úttest jobb szélén. Könnyű sérülései keletkeztek. Egy Aszalvölgyi úti nagyáruházban egy férfit igazoltattak a járőrök. Kiderült, hogy a férfit a Győri Városi Bíróság keresi, elfogását követően őrizetbe vették.
A nyomozók kérésére állítottak elő Lajoskomárom területéről az Enyingi Rendőrőrsre a járőrök egy 31 éves helybéli férfit. Súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsították meg.

Bántalmazás miatt érkezett jelzésre indultak szombat késő este a járőrök Székesfehérváron, a Gáz utcába, mert egy 15 éves fiatalembert vágott fejbe pezsgősüveggel ismeretlen tettes. A sértettet kivizsgálásra a mentők kórházba vitték. Éjfél után Mezőkomáromban a művelődési házban rendezett bálban történt dulakodás két helybéli férfi között. A két férfit előbb egy vendég, majd egyikük élettársa próbálta meg szétválasztani, eközben azonban a nő is kapott egy pofont, de különösebben nem sérült. Garázdaság miatt indult büntetőeljárás. Hajnali fél kettőkor egy ittas kerékpárost vontak ellenőrzés alá a járőrök a Balatoni úton. A kerékpáron lévő zsákból takarólemezek és néhány csavar került elő. Kiderült, hogy az illető a Vízügy területén lépő panelekről szerelte le a lemezeket, zsebeiből előkerültek a lopásnál használt csavarhúzók is. A 36 éves férfit őrizetbe vették.

Vasárnap kora reggel Seregélyesen, a Fő úton lévő általános iskolából jeleztek betörést. A helyszínen a kiérkezett járőrök egy húsz éves helybéli fiút találtak, aki a gyanú szerint ajtó befeszítést követően jutott be az épületbe. Lopási kár nem keletkezett, mert a bejelentő megzavarta. A fiú elfogását követően a rendőrkapitányságra állították elő. A fehérvári vasútállomás 12-es vágányán egy parkoló vasúti vagonról szakították le ismeretlenek a plombát, azonban egy alkalmazott megzavarta a tettest, mert lopni már nem volt ideje, elmenekült.

Székesfehérváron a Kossuth utcában lévő Pelikán udvar falát rongálta meg a hétvégén ismeretlen tettes. Festékfújó spray-vel különböző feliratokat festett a falra. A rongálási kár egyelőre nem ismert. Délután egy - vélhetően öngyilkossági szándékkal otthonából távozó - 45 éves nőt kezdtek keresni a járőrök a férj bejelentése alapján. A zaklatott asszony végül hazament. A mentők biztonsága érdekében kórházba szállították. A Széchenyi út egyik lépcsőházának üvegét törte ki ismeretlen tettes a nap folyamán. A tettes a kaputelefont is megrongálta, a rongálási kár egyelőre itt sem ismeretes.

Késő este a csőszi körzeti megbízott egy családi veszekedésnél intézkedett. Egy 19 éves fiatal férfi fenyegette otthonukban családtagjait, agresszíven viselkedett. Az intézkedés során nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították.

Hétfőn hajnalban betörés kísérlete miatt riasztotta a rendőröket egy Székesfehérvár, Attila utcai lakó. Ismeretlen tettes, miután átmászott az ingatlan kerítésén, befeszítette a bejárati ajtót és már különböző használati tárgyakat is összekészített, amikor a tulajdonos megzavarta. Az intézkedések a hajnali órában nem jártak eredménnyel, a betörőt keresik a fehérvári rendőrök - foglalta össze a hétvége eseményeit R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!