Perelnek az uszoda miatt - cserbenhagyták Iváncsát

Iváncsa - Nehogy befürödjenek az uszodával, inkább bírósághoz fordult az iváncsai önkormányzat.

Tribolt Lajos

Az iváncsai testület bírósághoz fordult, s azt kéri tőle, kötelezzen három önkormányzatot a kistérségi uszodával kapcsolatos szerződés aláírására. Az első tárgyalási nap március második felében lesz. A történet még 2006-ban kezdődött, amikor az adonyi kistérség tíz települése elhatározta egy közös üzemeltetésű kistérségi uszoda létrehozását. Akkor erről együttes testületi ülésen döntöttek, azaz minden önkormányzat megszavazta a határozatot. Ám amikor a tényleges szerződést kellet aláírni, három település nemet mondott.
Az iváncsai kistérségi uszoda állami, önkormányzati és magántőke összefogásával jött létre. A vállalkozó megépítette az uszodát, amely 15 év múlva lesz a társulást alkotó önkormányzatok tulajdona, addig üzemeltetési díjat fizetnek. Ezt felerészben az állam, felearányban az önkormányzatok fizetik. Az iváncsaiak 20 százalékot vállaltak, a 80-at kellett volna a kilenc többi településnek fedezni. Perkáta, Pusztaszabolcs, Beloiannisz azonban megtagadta a szerződés aláírását, így többiekre nagyobb teher jut. Ezért a per.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!